Noga utvalda rätter

À LA CARTE

Öppet varje måndag till lördag mellan kl.17-22.00

Här nedan finner ni vår á la carte meny

15

FÖRRÄTTER

Idas krämiga laxpaj 105kr

Serveras med skandinavisk röd stenbitsrom, handskalade räkor, rödbetskräm och ruccolakräm.

EN: Salmon pie, served with scandinavian red lumpfish roe, hand peeled shrimp, beetroot cream and arugula cream.

 

Grillad Chevré med rödbetor 105kr

Serveras med rödbetor på säsongens salladsbädd. Toppat med rostade valnötter, honung, balsamico, rödbetskräm och ruccolakräm.

EN: Grilled chevre with beets. Served with beets on the seasonal salad bed topped with roasted walnuts, honey, balsamic vinegar, beetroot creamand arugula cream

 

Bryggans skaldjursröra 135kr

Hemgjord skaldjursröra med räkor och kräftstjärtar. Serveras på surdegsbröd med skandinavisk stenbitsrom och salladsbädd. Crème fraiche och citron. Toppat med färsk räka.

EN: Homemade seafood stir with shrimp and crayfish tails. Served on oat bread with scandinavian lumpfish roe and salad bed. Cream fraîche and lemon. Topped with fresh shrimp.

 

Carpaccio 135kr

Klassisk oxfilé. Serveras med ruccola, pinjenötter och Idas utvalda parmesan. Toppat med balsamico, olivolja, flingsalt och peppar.

EN: Carpaccio. Served with arugula, pine nuts and Idas selected parmesan. Topped with balsamic vinegar, olive oil, flake salt and pepper

 

Jannes löjromschips 155kr

Vänerlöjrom från spiken (utanför Läckö slott) serveras med salta chips, finhackad rödlök, gräddfil och gräslök.

EN: Jannes bleak roe ”Vänerlöjrom” from Spiken (outside Läckö castle) served with salty crisps, minced red onion, sour cream and chives

IDAS FISKRÄTTER

Pocherad torskrygg  245kr

Serveras med handskalade räkor, rödbetschips, riven pepparrot, citronkräm, skirat smör, rom, säsongens primörer och smörslungad färskpotatis.

EN: Poached back of cod served with hand peeled shrimps, beetroot chips, grated horseradish, lemon cream, sliced ​​butter, rum, seasonal primers and butter-laced fresh potatoes.

 

Varmrökt lax  195kr

Serveras med säsongens grönsaker, romsås, salladslök och färskpotatis.

EN: Hot smoked salmon served with seasonal vegetables, cream sauce, green onions and fresh potatoes.

 

Ostgratinerade havskräftor  195kr

Serveras med aioli,  vitlöksbröd,  citron och gräslök på en salladsbädd med sommarens grönsaker.

EN: Cheese grilled crayfish, served with aioli, garlic bread, lemon and chives on a salad bed with summer vegetables.
 

 

PASTARÄTTER

Krämig oxfilépasta 195kr

Med smak av svamp och vitlök. Serveras med svamp, toppat med tryffelolja och parmesan.

EN: Creamy beef tenderloin pasta with taste of mushrooms and garlic. Served with mushrooms, topped with truffle oil and parmesan.

 

Skaldjurspasta  195kr

Med smak av pesto och vitlök. Serveras med blåmussla, räkor, kräftstjärtar och parmesan. Toppas med färska räkor.

EN: Seafood pasta with crayfish, with taste of pesto and garlic. Served with mussels, crayfish and parmesan. Topped with fresh shrimps.

 

IDAS VEGANSKA

Rödbetsburgare  195kr

Serveras med oatly dressing, avokado, picklad rödlök och krispsallad.

EN: Beetroot burger served with oatly dressing, avocado, pickled red onion and crisp salad.

 

Pasta med egengjord tomatsås  195kr

Serveras med aubergine,  champinjoner, lök och zucchini.

EN: Pasta with tomato sauce served with eggplant, mushrooms, onion and zucchini

 

KÖTTRÄTTER

Svensk Oxfilé  285kr

Flamberad svensk oxfilé, serveras med friterad potatis, rödvinssky, primörer, örtsmör, rödbetschips, toppas med färska örter.

EN: Flamed Swedish beef tenderloin, served with deep-fried potato, red wine, primers, herb butter, beets, topped with fresh herbs.

 

Idas hemmagjorda schnitzel  195kr

Serveras med stekt potatis, kryddsmör och kaprisbär.

EN: Ida’s homemade schnitzel, herb butter, fried potato and capers.

 

Älgburgare  225kr

180 gram. Serveras med idaho potatis, brioche bröd, lingonkräm, saltgurka, västerbottenost kompott gjord på skogssvamp och rödlök.

EN: 180gr elk burger. Served with idaho potatoes, brioche bread, lingonberry cream, salted cucumber, ”västerbotten” cheese compote made from forest mushrooms and red onion.

 

XL Köttbullar på vildsvin  195kr

2st 100gram köttbullar. Serveras med Idas hemmagjorda mos, brunsås, lingon och inlagd gurka.

EN: 2 pieces 100gram meatballs on wild boar. Served with Ida’s homemade mashed potatoes, brown sauce, lingonberries and pickled cucumber.
 

DESSERTER

Crème brûlée  89kr

Serveras med hallonmousse och färska hallon doppade i vitchoklad.

EN: Creme brûlee, served with raspberry mousse and fresh raspberries dipped in white chocolate.

 

Baileys pannacotta  95kr

Serveras med kolakräm och rostade hasselnötter.

EN: Baileys pannacotta, served with caramel cream and roasted hazelnuts.

 

Färska jordgubbar med vaniljglass  75kr

Klings gammeldags vanilj från Mariestad.

EN: Fresh strawberries with old-fashioned vanilla ice cream from Mariestad.

 

Mathildas kladdkaka  85kr

Serveras med grädde och bärkompot gjord på hallon och björnbär.

EN: Mathilda chocolate cake served with cream and berry compote made of raspberries and blackberries.

 

Veckans paj  85kr

Serveras med vaniljkräm.

EN: Pie of the week, served with vanilla cream

TILL BARNEN

Varmrökt lax  145kr

Serveras med säsongens grönsaker, romsås, salladslök och färskpotatis.

EN: Hot smoked salmon with fresh potatoes is served with seasonal vegetables and roe sauce.

Köttbullar  145kr

Serveras med mos, lingon och brunsås.

EN: Meatballs served with mashed potatoes, lingonberry and brownsauce

 

Fält markerade med en * är obligatoriska.